Általános tudnivalók

A MOGY ideje alatt az emlékparkba való belépés a főszervezők által biztosított keretek között lehetséges.

Ezért:

 • A rendezvény ideje alatt az Emlékpark területén csak karszalaggal lehet tartózkodni.
 • A rendezvényen való résztvevőkről – kivétel a Látogató vendégekről – önkéntes regisztráció alapján adatrögzítést végzünk.
 • A rendezvény érdekét sértő személyeket kizárjuk.

Látogató vendégként

>>Az egyes programokra (előadások, koncertek, táncházak, időszakos és állandó kiállítások, skanzen, Feszty-körkép, stb.) nem kell külön jegyet váltani.<<

A Magyarok Országos Gyűlését, mint mindig, elsősorban önkéntes munkával és adományokból építjük fel. Az engedélyek illetékét, a víz- és áramhasználati, bérleti és egyéb díjakat, az adományokból nem fedezett eszköz- és anyagköltséget a vendégek által megváltott támogatói jegyek segítségével tudjuk előteremteni.

A támogatói jegyeknek köszönhetően biztosítani tudjuk:

 • A rendezvény összes programjának a megtekintését.
 • Az emlékpark állandó és időszakos kiállításainak megtekintését.
 • A Feszty-körkép felár nélküli megtekintését
  (legalább 20 fős csoportoknak érdemes előre bejelentkezni az info@mogy.hu címen, mert a fél óránkénti 100 fős turnusokat érkezési sorrendben töltjük fel).
 • Ingyenes parkolást és WC-használatot.
 • Ingyenes sátrazást az emlékpark melletti Szeri Kempingben.
 • A Nemzetvédelmi Szabadegyetem előadásainak online, élő közvetítését.

18 éven aluliaknak a belépés ingyenes! Szeretnénk ösztönözni a családokat, hogy gyerekekkel együtt jöjjenek a rendezvényre, és szeretnénk ösztönözni a fiatalságot, hogy minél nagyobb számban képviseltesse magát.

18 éven felüliek támogatás után tudnak belépni. A támogatás mértékét mindenki szabadon döntheti el, viszont a szervezők kérik, hogy a stabil költségvetés érdekében az alábbi ajánlott összeghatárokat vegyék figyelembe:

 • 5.000,- Ft/fő a szervezők által kért összeg.
 • 10.000,- Ft/fő értékhatár felett 1 ajándékot biztosítunk a MOGY-boltból. (lásd: “link”) – csak előre utalással
 • 15.000,- Ft/fő értékhatár felett 2 ajándékot biztosítunk a MOGY-boltból. (lásd: “link”) – csak előre utalással

Az előreutalásos támogatáshoz regisztrálni kell. Az előreutalással megváltott karszalagokat külön sorban, a számla bemutatásával lehet átvenni.???

Látogató regisztráció

Szállás

A környék szállás lehetőségei korlátozottak. Ezért a MOGY szervezője igyekszik kedvező feltételeket biztosítani a látogatók részére az alábbiak szerint:

 • Az emlékpark melletti Szeri Kempingben ingyenesen sátrazási lehetőséget vagy lakókocsi helyet biztosítunk (a sátorhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik)
 • NON-PROFIT alapon 4-6 fős jurta szállást biztosítunk tábori ággyal. A jurta szállást előregisztráció után lehet igénybe venni és a teljes jurtára vonatkozik.

Program adóként való részvétel

(KÉP)

A Nemzetvédelmi Szabadegyetem programját (előadások, koncertek, stb.) meghívásos alapon szervezzük. A meghívás alapja a nemzetvédelem, illetve a kulturálisan értékes tevékenység indokoltsága.

Lehetősége van mindenkinek a MOGY-hoz hozzátenni, bemutatni és képviselni saját értékeit az alábbiak maradéktalan teljesülése szerint:

 1. Közösségként való megjelenés (vendég közösség)
 2. Képesek magukat megszervezni (program összeállítás, saját költségek vállalása)
 3. Tárgyi feltételeket maguknak biztosítják (sátor, színpad, hangosítás, stb.)
 4. A megjelentetni kívánt téma nem súlyosan megosztó vagy nemzeti érdekkel ellentétes!
 5. Főszervezők által szabott határidőt képes tartani.

A vendég közösségek szervezőinek és tagjainak nem kell támogatói jegyet váltaniuk.

A részvételi szándékot és a megjelenés formáját az info@mogy.hu címre küldött levélben kell jelezni. Pozitív visszajelzést követően a karszalagot az előre egyeztetett névsor alapján lehet átvenni.

Önkéntesként

A MOGY-on mindenki önkéntes, aki szervezési, előkészítési feladatokban és a helyszíni munkában részt vállal, vagy előad, felajánl, ingyenes szolgálatot tesz. Önkéntesnek nem kell támogatói jegyet váltani, viszont a hozzájárulás mértéke az alábbiak szerint sorolódik.

MOGY Építők

Ők a főszervezők, szervezők és szervező segítők, akik a rendezvényt megelőzően rendszeresen és/vagy jelentősen szervezett keretek között tevékenységet végez valamely szervezői csapatban vagy a MOGY építőtáborban legkésőbb szerda este regisztrál és munkát végez.

 • Ingyenesen étkeznek a szervezői konyhán
 • Ajándék MOGY önkéntes pólót kapnak

MOGY Segítők

Ők azok a személyek, akik a MOGY iránt elkötelezetten és nagylelkűen önkéntes munkát ajánlanak fel és a részvételükkel biztosítják a rendezvény sikerét.

 • Kedvezményesen étkezhetenek a szervezői konyhán
 • Kedvezményesen vásárolhatnak MOGY önkéntes pólót

A társszervezetek és a vendég közösségek önkéntesei az együttműködési megállapodás mellékleteként megadott névsor alapján kapnak karszalagot, nekik nem kell az űrlapot kitölteni.

JELENTKEZÉS ITT!

Szervezési feladatokra az info@mogy.hu címen lehet jelentkezni.

Szállás

Az önkéntesek a számukra kijelölt sátortáborban vagy a Szeri-kempingben tudnak sátrazni, lakókocsi helyet kapni vagy kedvezményesen tudnak jurta szállást tábori ággyal kapni.

Vásáros-kézművesként

A MOGY szervezők szeretnék, ha a magyar kultúrát tükröző vásári portéka szolgálná ki a látogatókat. Különösen fontosnak tartjuk a hagyományos kézműves foglalkozások támogatását, hogy ezek a szakmák a jövőben is életerősen működjenek.

A részvételi feltételek innen letölthetőek: Vásáros regisztráció

A regisztrációs űrlapok minden szükséges információt tartalmaznak.

Vendéglátósoknak


Szerencsére sokan látogatják a MOGY-ot és éhesek. Szeretnénk minél több olyan vendéglátóst, akik jó minőségű magyar ételt és italt adnak kedvező áron, hogy családok megajándékozva érezhessék magukat.

A részvételi feltételek innen letölthetőek: Vendéglátós regisztráció

A regisztrációs űrlapok minden szükséges információt tartalmaznak.

Kapcsolat: Kerstner Róbert, +36 30 2389546, vasar@mogy.hu