Barion Pixel

Együttműködés a Magyarok XI. Világkongresszusa és a MOGY között

Szkítákkal a Sötétség ellen, Magyarok XI. Világkongresszusa

“Augusztus 17-20. között Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezik a MOGY idei tanácskozását.

Ismert, hogy ebben az időszakban zajlik a Magyarok XI. Világkongresszusa (MXIVK). A Magyarok Világszövetsége, mint az MXIVK szervezője megkereste a MOGY szervezőit, és megállapodás született arról, hogy az MVSZ a MOGY-ot a Világkongresszus társ-rendezvényének tekinti.

Ez azt jelenti, hogy meghívják a MOGY képviselőit az MXIVK nyitányára, amelyre augusztus 14-én Ópusztaszeren kerül sor, és a nyitó-konferenciára, amely augusztus 15-én Budapesten lesz. Ez alkalmakkor a MOGY képviselői ismertetik a MOGY ülésének várható fejleményeit.

Hasonlóképpen, a MOGY meghívta Patrubány Miklóst, az MVSZ elnökét, hogy a MOGY nyitó napján, augusztus 17-én tartson előadást, amelyben ismerteti a Világkongresszus zajló munkálatait, és beszámol az MVSZ másfél évtizede elkezdett kutatásairól, amelyekkel Petőfi Sándor szibériai életszakaszát tárják fel.

Arra biztatjuk a Világkongresszus munkálatai iránt el nem kötelezett, illetve azon feladattal nem bíró tagjainkat és híveinket, hogy vegyenek részt a MOGY munkálatain.” – Idézet forrása: mvsz.info

Idézet a 2024-es “Szkítákkal a Sötétség ellen” címmel életre hívott Magyarok XI. Világkongresszusának alapvetéséből (a teljes írás a lenti képekre kattintva olvasható):

2018-ban, a Magyarok Világszövetsége alapításának 80. évfordulóján ülésező rendkívüli Küldöttgyűlés üzenetet fogalmazott meg a világ magyarságához, Európához, a nagyvilághoz, valamint rokon népeinkhez. Ez utóbbiakat így szólította meg:

„És ha nem hasonlít sem nyelvünk, sem alkatunk, sem bőrünk színe, és akár hitünk sem, de mi mégis rokonok vagyunk, mert számunkra
fontosabb az igazság, mint a jólét,
fontosabb a tisztesség, mint a siker,
fontosabb a méltányosság, mint a haladás.”