Barion Pixel

Vendégközösségeink: Márciusi Ifjak Nemzetőr Egyesület

Főbb tevékenységeinkhez tartozik a rendezvényszervezés, ahol elsősorban fiatalokkal próbáljuk megtalálni a közös hangsúlyt. Rendezvényeinken, illetve bemutató sátrunkkal törekszünk arra is, hogy a látogatók megismerhessenek minket, tevékenységeinket és magát a Nemzetőrséget is. Szeretettel várunk minden kedves látogatót, érdeklődőt, bemutató sátrunknál 2024.08.17-20. között az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Rólunk

A Nemzeti Őrsereg 1848-ban jött létre, modern megnevezése nemzetőrség. E szellemi megfelelőjének tekinti magát egyesületünk is. A magasabb értékekre vágyó, illetve a hazafias gondolkodású embereknek szeretnénk ezzel utat  nyitni, a “Nemzet” fogalmának értéket adni, 1848-as szemlélet alapján.
Szeretnénk lehetőséget adni és egyben bemutatni, hogy milyen a mindenkori Nemzetőr. Tisztában vagyunk azzal, hogy 1848 után a Nemzetőrség többször is teljesítette feladatát az akkori kornak megfelelően.

Számunkra mit jelent a….

A haza

Mi sem jobban példázza számunkra, mint Nemzetőröknek a „Föltámadott a tenger” című film részlete, ahol felolvassák mit is jelent a haza:

Szeretitek apátokat, anyátokat?
Kiállnátok értük a kiskapuba, ha meg kellene őket védeni
valami gaz támadás ellen?
Összetartanátok életre-halálra velük?
A haza se más, mint egy országra való nagycsalád.
Amely összeköt, amely segíti a gyöngét,
Amely igazságot szerez, a kisemmizettnek
Ilyenné kell alakítani a mi hazánkat!

A Nemzet

Magyar nyelvi, kulturális és identitás tudat, mely összeköt, és ez egészséges formában nyilvánul meg! Tiszteletben tartva más nemzetiségeket, mely része a nemzet sokszínűségének! Politikamentességünk a mai napig is irányadó, mert a Nemzet szolgálata sosem párt függő…

Jelszavunk:

“Nemzetért!”

Elérhetőségek:
https://nemzetorseg.com/
https://www.facebook.com/nemzetert