Barion Pixel

Programok


A térkép megnyitásához kattints ide!

Augusztus 20-i programok

Az idei, augusztus 20-i alkalmi rendezvény fellépői, megújult gondolatokkal, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark lehetőségeivel élve és a Magyarok Országos Gyűlése résztvevőit meghívva fogalmazzák meg a nemzeti ünnepünk üzenetét. További részletek itt!

Nemzetvédelmi Szabadegyetem (NVSZE)

Szombaton, vasárnap és hétfőn a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány szervezésében 2 helyszínen is (terem és színpad) előadások, kerekasztal beszélgetések tárják fel múltunk történelmi tanulságait, tájékoztatnak jelenünk hazai és külföldi helyzetéről, keresik a választ jövőnk kérdéseire.

Az NVSZE terem+színpad, a nagyszínpad és népművészeti tér programkínálata ide kattintva is elérhető egy nagy összesített táblázatban, a könnyebb átláthatóság kedvéért!

További részletek a program plakátokon.

Kézműves vásár

Kézművesek, népi iparművészek és vásárosok népesítik be a „háromszöget”, és kínálják portékáikat a MOGY-on. Fajátékok, fakanalak, vágódeszkák, táncos szoknyák és bő gatyák, hétköznapi és ünnepi viseletek, táncos cipők, furulyák és körtemuzsikák, mázas tányérok, boroskancsók és kályhacsempék, bőr karkötők és karikás ostorok, fonott kosarak és szakajtók, szalmakalapok és bugylibicskák; a kézműveses vásárban az unokáktól a nagyszülőkig mindenki találhat kedvére valót.

Gyermekvilág - Zene, tánc, kézműveskedés

A Népművészeti tér tánc- és énektanítással, hangszersimogatóval, nemezeléssel és egyéb kézműves foglalkozásokkal vár a gyermeksátorban. A Tündérkert Játszóház kézműveskedéssel, mese- és bábelőadásokkal készül de lesz csatárjáték, baranta foglalkoztató, népi fajátékok, és még sok más gyermekprogram is.

Zenés, táncos és gyermekprogramok
PDF

Zenés, táncos és gyermekprogramok
MOBIL VERZIÓ

További részletek a program plakátokon.

Gyógyító falu programok

Ha beteg vagy, fáj valamid, vagy csak érdeklődsz a természetes, népi gyógymódok iránt, látogass el a MOGY gyógyító falujába. Itt a teljes személyiségeddel foglalkoznak és a testi, szellemi, lelki gyógyításra helyezik a hangsúlyt. Beszélgess érdekes emberekkel és ismerj meg új szemlélet- és gyógymódokat egy-egy előadás során. Idén már 2 előadói sátorral és a megszokott, tó melletti nagyréten vár mindenkit a Gyógyító falu csapata!

A programok elérhetők itt PDF és mobil változatban is!

Nemzeti Történeti Emlékpark

Ópusztaszer a magyarság történelmének, múltjának, identitás-tudatának fontos helyszíne, Magyarország egyik legismertebb muzeális intézménye, kiállító- és kirándulóhelye, nemzeti emlékhely.

Fő attrakciója a magyarok Kárpát-medencei bevonulását ábrázoló monumentális Feszty-körkép. A körképnek helyet adó Rotundában több kiállítás is megtekinthető. A központi Árpád-emlékmű a középkori monostor romjai mellett található, a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény épületei között járva pedig megismerheti az ide látogató a szegedi nagytáj parasztságának hétköznapjait és ünnepeit.

A monostor romjain felépült Szeri Gyógynövényház és gyógynövénykert lehetőséget nyújt, hogy az egykori szeri pusztán élő szerzetesek gyógyászati és növénytermesztési ismeretei elérhetővé váljanak. A Nomád Park az eurázsiai puszta népeinek világát idézi fel régészeti leletek, néprajzi párhuzamok alapján. Az emlékparkban helyet kapott még a Puszta Háza, valamint számos kültéri szobor és emlékmű.

További információk az opusztaszer.hu honlapon.

Társzszervezetek és vendégközösségek

A Magyarok Országos Gyűlése fő feladatának tekinti, hogy megjelenési lehetőséget biztosítson az önmagukat megszervezni tudó, tehát élő közösségeknek, szervezeteknek. Vannak, akik saját rendezvénysátorral, a tevékenységükkel kapcsolatos előadásokkal, bemutatókkal készülnek, mások bemutatkozó pavilonnal lesznek jelen.

Részletek a program plakátokon.

Hagyományőrzők és lovasok

Szeretettel várja a látogatókat a Korok utcája, melyet avarok, X. századi magyarok, kuruczok és lovagkori hagyományőrzők népesítenek be jurtákkal, életmód- és harci bemutatókkal. Aki megmérettetésre vágyik, nezzen be a Szeri hétpróbára vagy a szituációs íjászversenyre. Várunk minden íjászt a Nyílzápor hagyományát felelevenítő MOGY Összlövésre.

Részletek a program plakátokon.

A MOGY program plakátok

PDF formátumban letölthetők ide kattintva!

… vagy az alábbi képekre kattintva nagyíthatók!